ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
|
25903-05-13
15/12/2013
|
בפני השופט:
יהודה גרניט
|
- נגד - |
התובע:
פאול גרינברג
|
הנתבע:
מנורה מבטחים ביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1. א.. ברשיון הרכב רשומים כבעליו: להב מיה רחל ופאול גרינברג.
ב. התביעה הוגשה רק על ידי פאול גרינברג. מי שקיבל את התשלומים מהנתבעת בגין הנזק לרכב ומי ששכר רכב חילופי, היא להב מיה רחל.
ג. לפיכך, יש לצרף את מיה רחל להב כתובעת נוספת.
ד. הצדדים יודיעו את עמדתם בענין, תוך 5 ימים.
2. א. התובע טען בדיון כי לרכב נגרם אבדן גמור (טוטאל לוסט) וכן הוא תבע החזר תשלום בגין רכב חילופי.
ב. בהעדר הפוליסה המלאה, התקפה למועד התאונה, לא ניתן להתייחס לשתי התביעות הנ"ל.
ג. לפיכך, התובע יצרף, תוך 5 ימים, את הפוליסה הנ"ל.
3. א. לענין האובדן הגמור – במידה ואובדן גמור מוגדר על פי הפוליסה כ"רכב ששמאי רכב מוסמך קבע לגביו כי נתקיימו בו אחד מאלה:
(א) הוא יצא מכלל שימוש והנזק הישיר שנגרם לו, למעט נזק שנגרם מירידת ערך הרכב, הוא 60 אחוזים ומעלה משווי הרכב ביום קרות מקרה הביטוח, כולל מסים.
(ב) הרכב אינו ניתן עוד לשיקום והוא נועד לפירוק בלבד".
ב. במידה ואמור לעיל רשום בפוליסה לגבי אבדן גמור, התובע יצרף, תוך 5 ימים, אישור של שמאי מוסמך שקבע את האמור בסעיף קטן (א( דלעיל או יצרף אישור כאמור בסעיף קטן (ב) דלעיל.
4. על פי חוות הדעת שהתובע צירף לכתב התביעה, השמאי קבע שעל הרכב לעבור בדיקה טכנית.
התובע יצרף, תוך 5 ימים, את ממצאי הבדיקה הטכנית הנ"ל.
5. במידה ובפוליסה מוגדר אובדן גמור באופן אחר מהאמור בסעיף 3 א דלעיל – התובע יצרף, תוך 5 ימים, את המסמך לפיו יש לקבוע כי הרכב הוא במצב של אובדן גמור.
6. התובע צירף אישור של שמאי לקבלת רכב חילופי למשך 30 יום, מיום 28.12.13 ואילו החשבונית שהתובע הגיש בגין השכרת רכב חילופי על סך של 3,078 ₪, היא לתקופה 8.1.13 עד 6.2.13.
התובע יסביר, תוך 5 ימים, כיצד מתיישבים שני המסמכים הנ"ל, אחד עם השני. ויפנה את בית המשפט לסעיף בפוליסה המחייבת את הנתבעת לספק לתובע רכב חילופי.
7. א. הנתבעת טוענת כי על פי מחירון יצחק לוי, יש להפחית משווי הרכב 20% ואילו התובע טוען להפחתה של 10%.
ב. בסעיף 22 של דף מחירון יצחק לוי שצורף לגבי הפחתה מליסינג תפעולי, קיימת הבחנה בין רכב כזה שנסע מספר ק"מ מעל לממוצע (הפחתה של 20%) ובין רכב שנסע מספר ק"מ בממוצע (10-12 אחוזים).
ג. על פי חוות דעת השמאי, הרכב נסע עד יום התאונה 69,671 ק"מ.